Apartman gürültü uyarı yazısı
hazırlanırken dikkat edilmesi gereken önemli hususlar yer almaktadır.
Hazırlanacak uyarı yazısının içeriğinde site yönetim planı veya apartman gürültü yönetmeliği ile Kaba hatlar Kanunu ve Türk Ceza Kanunu tarafından belirtilen kurallar açıkça belirtilmelidir.
Tüm apartman ve site sakinlerinin bilgisine sunulacak olan apartman gürültü uyarı yazısı, herkesin görebileceği ve okuyabileceği bir alana veya duyuru panosuna asılabileceği gibi her kat malikine direkt olarak ta iletilebilir.
Ayrıca kısa mesaj ve elektronik posta ile de gönderim yapılabilmektedir.
İşte Apartman Gürültü Uyarı Yazısı Örneği!
Sayın............Sakinlerinin Dikkatine, Resmi Gazete'de yayınlanan Apartman Gürültü Yönetmeliği uyarınca tüm kat maliklerinin belirlenen kurallara uyması zorunludur.
Bu kapsamda apartman gürültü saati olarak 19:00 ila 07:00 olarak kabul edilmiştir.
Hafta içi mesai günlerinde öğle saat 13:00 ile 15:00 arasında ve gece saat 19:00 – 07:00 arasında gürültülü ve rahatsız edici tüm sesli hareketler yasaktır.
Türk Ceza Kanunu’nun 123 ve 183’üncü maddelerinde ve kaba hatlar Kanununun 36 ‘kişilerin huzur ve sükûnunu bozma ve gürültüye neden olmanın’ ‘suç’ olarak düzenlendiği, her ne surette olursa olsun mesken içinde ve dışında gürültü seviyesi 65 desibelden yüksek olamayacağı ve tüm kat maliklerinin her türlü gereksiz gürültüden kaçınılması zorunludur.
………….Site Yönetim kurulu
İlgili Kişi
Adı-Soyadı
İmza
Tarih
KAYNAK
==>https://www.emlaksayfasi.com.tr/guncel/apartman-gurultu-uyari-yazisi-h43713.html
-------------------------------------------------------------------------------------------
TÜRK CEZA KANUNU (1)
Kanun Numarası : 5237
Kişilerin huzur ve sükununu bozma
Madde 123- (1) Sırf huzur ve sükûnunu bozmak maksadıyla bir kimseye ısrarla; telefon edilmesi, gürültü yapılması ya da aynı maksatla hukuka aykırı başka bir davranışta bulunulması halinde, mağdurun şikayeti üzerine faile üç aydan bir yıla kadar hapis cezası verilir
Gürültüye neden olma
Madde 183- (1) İlgili kanunlarla belirlenen yükümlülüklere aykırı olarak, başka bir kimsenin sağlığının zarar görmesine elverişli bir şekilde gürültüye neden olan kişi, iki aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.
-------------------------------------------------------------------------------------------
KABAHATLER KANUNU
Kanun Numarası : 5326
Kabul Tarihi : 30/3/2005
Gürültü
Madde 36
(1) Başkalarının huzur ve sükûnunu bozacak şekilde gürültüye neden olan kişiye, elli Türk Lirası idarî para cezası verilir.
(2) Bu fiilin bir ticarî işletmenin faaliyeti çerçevesinde işlenmesi halinde işletme sahibi gerçek veya tüzel kişiye bin Türk Lirasından beş bin Türk Lirasına kadar idarî para cezası verilir.
(3) Bu kabahat dolayısıyla idarî para cezasına kolluk veya belediye zabıta görevlileri karar verir.